Direct naar inhoud
Pali-Canon > Boek

Anguttara-Nikaya – De verzameling van numeriek geordende leerredes van de Boeddha – Deel 3


Dit boek bevat de integrale Nederlands standaardvertaling van het derde deel van de Anguttara-Nikaya, ‘De verzameling van numeriek geordende leerredes’ van de Boeddha.

De Anguttara-Nikaya is in de traditionele telling – na de Digha-, de Majjhima- en de Samyutta-Nikaya – de vierde verzameling (nikaya) van de Sutta-Pitaka: de ‘mand’ (pitaka) van leerredes (sutta’s) die aan de historische Boeddha en zijn belangrijkste leerlingen worden toegeschreven.

Dit deel bevat de sutta’s die steeds over vijf en zes items gaan, zoals de vijf redelijke punten van kritiek waaraan een monnik of non zich blootstelt als hij of zij de leerweg de rug toekeert en terugkeert naar het lagere leven en de zes gevolgen voor de spirituele ontwikkeling van het al dan niet kunnen beheersen van de zintuigen. Om toch enige ordening aan te brengen in het grote aantal sutta’s is een ‘thematische gids’ toegevoegd waarin dertien thema’s onderscheiden worden die als het raamwerk beschouwd kunnen worden waarin de afzonderlijke sutta’s een plaats vinden.

Vertaler: Jan de Breet & Rob Janssen
ISBN: 9789492166036
Verschenen: 02/07/2019
Druk: 1e druk
Productvorm: Harde kaft
Pagina's: 544
Prijs: € 34,95 · E-boek: € 14,95

Uw bestelling draagt direct bij aan beschikbaarheid en uitbreiding van de serie zonder winstoogmerk.