Actueel

Vertalingen op stapel

4 november 2021

Voor de aankomende maanden hebben we diverse nieuwe publicaties gepland. De herziene editie van de Majjhima-Nikaya deel 1 verschijnt begin december. Het boek is gedrukt en gaat deze week naar de binder. De compleet herziene editie van de Digha-Nikaya komt februari 2022 uit. Anguttara-Nikaya deel 5 staat gepland voor april 2022.

De herziene editie van de Nederlandse vertaling van de Majjhima-Nikāya deel 1 verschijnt begin december

De herziene editie van de Nederlandse vertaling van de Majjima-Nikaya deel 1 verschijnt (zowel in druk als in de herziene e-boekversie) de eerste week van december. Vanwege de ziekte van Jan de Breet is de verschijningsdatum van de overige uitgaven die op stapel staan wat later dan we aanvankelijk gepland hadden.

Digha-Nikaya
De Nederlandse vertaling van de Digha-Nikaya is al enige tijd uitverkocht. In de planning stond deze bij herdruk te herzien. Na het overlijden van Prof. Rob Janssen, maart 2019, heeft Yvon Mattaar het stokje van hem als medevertaler overgenomen. Jan de Breet en zij hebben inmiddels ook deze herziene editie gereed. Deze is nu in een stadium waarin de opgemaakte versie door middel van proeflezing wordt gecontroleerd en eventuele fouten worden gecorrigeerd. De correcties dienen na doorvoer in de opmaak vervolgens ook weer gecontroleerd. Parallel hieraan wordt het uitgebreide register vervaardigd. De nieuwe uitgave bevat, net als de huidige, uitverkochte versie, de complete Digha-Nikaya (de delen DN1, DN2 en DN3). De verschijningsdatum voor zowel druk als e-boek staat op 31 maart 2022 [was 21 februari 2022].

Anguttara-Nikaya & Khuddaka-Nikaya
Rob Janssen en Jan de Breet waren reeds met de vertaling van de Anguttara-Nikaya deel 5 begonnen. Dit werk is door Jan en Yvon voortgezet. De uitgave staat gepland voor mei 2022.
Vóór het einde van 2021 worden daarnaast de e-boekversies van de Anguttara-Nikaya 1 t/m 4 gepubliceerd alsook die van de Khuddaka-Nikaya 1 t/m 3.

Bij verschijnen van de boeken zullen degenen die op onze mailinglijst staan daarvan een bericht ontvangen. Zie onderaan deze pagina.