Actueel

Online cursus Pali

27 oktober 2021

Fundamentele kennis van het Pali is zeer behulpzaam bij tekstuele en contextuele duiding van het boeddhisme. Voor wie hier serieuze belangstelling voor heeft, organiseert de Vrije Universiteit van Amsterdam in 2022 een online cursus Pali. Inschrijving is vanaf nu mogelijk.

Onder de bezielende leiding van Dr. Sunil Kariyakarawana, Docent geestelijke zorg Boeddhisme, zal in de periode februari – juni 2022 een online cursus Pali worden gegeven. Deze Engelstalige cursus biedt gelegenheid de belangrijkste boeddhistische principes en praktijken te leren begrijpen en om erover na te denken door de exacte woorden van de boeddhistische leringen in Pali te leren.

Doel
De cursus is geïnitieerd vanuit de Postacademische ambtsopleiding boeddhistisch geestelijk verzorger van de VU en vindt plaats in het kader van zogenoemde Continuing Professional Development (CPD). Doel is om studenten in boeddhistische theorie, taal en praktijk ondersteuning te bieden in hun streven zelfverzekerde boeddhistische beoefenaars en spirituele verzorgers te zijn. Iedereen die serieuze belangstelling heeft in tekstuele en contextuele duiding van het boeddhisme via kennis van Pali, kan zich opgeven.

Tijd
De online-sessies vinden plaats op dinsdagen van 18:30-21:30 Nederlandse tijd. De reeks start op 8 februari aanstaande. Zie deze PDF voor meer informatie.