Magazine van de stichting Vrienden van het Boeddhisme - 30 maart 2013
WELKOM TEKSTEN ARCHIEF STICHTING CONTACT LINKS ZOEKEN
Artikelen Nieuwsberichten Beschouwingen

Redactioneel lente 2013

Welkom op de vernieuwde website van de stichting Vrienden van het Boeddhisme. Met deze site ‘Vrienden van het Boeddhisme’ (VvB) willen wij bijdragen aan de verbreding en verdieping van de kennis van het boeddhisme in ons land. De stichting is niet gebonden aan een boeddhistische school of groepering.

Hier geen verhitte debatten, maar bezonken beschouwingen, om toch maar even te chargeren. De site staat open voor leringen, beschouwingen en informatie uit alle boeddhistische richtingen en scholen. Wij leggen het accent op hedendaags boeddhisme in landen met een westerse cultuur, zonder de rest van de wereld uit het oog te verliezen. De eeuwenlange tradities en de banden daarmee krijgen zeker ook onze aandacht. Er loopt immers een ononderbroken lijn van de Boeddha naar zelfs de meest kritische neo-boeddhisten.

In digitale vorm is ‘Vrienden van het Boeddhisme’, aangepast aan de nieuwe eeuw, een voortzetting van het Kwartaalblad Boeddhisme dat onze stichting in 1995 oprichtte en dat zich onder de vlag van uitgeverij Asoka (nu Milinda) heeft ontwikkeld tot BoeddhaMagazine. Onze website zal als ‘seizoensblad’ elk kwartaal nieuwe artikelen brengen.

‘Vrienden van het Boeddhisme’ is er voor iedereen die meer van het boeddhisme wil weten.

De redactie bestaat uit Jacques den Boer, o.a. oud-redacteur van Kwartaalblad Boeddhisme, en twee oud-redacteuren van De Lotusvijver (podium voor beoefenaars van zenmeditatie), Kees Moerbeek en Jelle Seidel (eindredacteur).


Terug naar Artikelen