Magazine van de stichting Vrienden van het Boeddhisme - 10 december 2017
WELKOM TEKSTEN ARCHIEF STICHTING CONTACT LINKS ZOEKEN
Artikelen Nieuwsberichten Beschouwingen

Ten geleide winter 2017/2018

De lezer van dit magazine zal het niet zijn ontgaan dat op 11 november de Vrienden 50 jaar bestonden. Aan de voorbereiding van dit jubileum is noest gearbeid door de feestcommissie, waarvoor dank. Het jubileum was ook een mooie gelegenheid om aansprekende teksten uit Saddharma onder de aandacht te brengen. Weest u gerustgesteld, de redactie gaat daar rustig mee door, met dank aan het Nederlands Boeddhistisch Archief.

Genoeg huldebetoon: nu de inhoud van dit magazine! Veelzijdig als altijd, te beginnen met een impressie van het jubileum en de toespraak van Wanda Sluyter. In de volgende aflevering zult u de toespraak van Han de Wit aantreffen, maar in dit nummer het ‘Mijn citaat’ van Han de Wit. Vimalakirti was me er eentje: een leek die het opneemt tegen bodhisattva’s en glansrijk slaagt. Een leek, dus geen monnik of een al dan niet zelfverklaarde boeddhistische voorganger. Dat Vimalakirti een lefgozer is nemen we met een glimlach op de koop toe. Dit soetra is typisch mahayana, blijkt uit het historische artikel uit Saddharma. En dan de column, maar goede wijn behoeft geen krans.

De redactie wenst u het allerbeste toe voor 2018. Boeddhisten weten dat zij daar zelf een heel grote inbreng in hebben, al lijkt het daar soms in de verste verte niet op.Terug naar Artikelen