Magazine van de stichting Vrienden van het Boeddhisme - 12 maart 2017
WELKOM TEKSTEN ARCHIEF STICHTING CONTACT LINKS ZOEKEN
Artikelen Nieuwsberichten Beschouwingen

Ten geleide voorjaar 2017

In januari 1968 kon de redactie van het tijdschrift Saddharma niet bevroeden dat pakweg 50 jaar later de leer van de Boeddha digitaal verspreid zou worden. Het tijdschrift was de papieren voorloper van dit Magazine. Maar iets is van alle tijden en dat zijn de zorgen van iedere redactie: slagen we erin de lezer te bereiken? Boeien de onderwerpen, nodigen artikelen uit tot nadenken, maar zijn er ook bijdrages die bij u, lezer, een glimlach opwekken? Schrijvers en redactie hebben hun beste beentje ook dit keer voorgezet: Boeddha zegene de greep.

Jubileum
De organisatie achter dit digitale Magazine VvB bestaat eind dit jaar 50 jaar. In november 1967 werd de Stichting Nederlands Boeddhistisch Centrum opgericht. Het is de rechtsvoorloper van de Vrienden van het Boeddhisme (VvB), die - zonder voorkeur voor een bepaalde richting of stroming – de kennis van de beginselen van het boeddhisme bevorderen en de praktische toepassing van deze beginselen aanmoedigen. De VvB was erbij toen het Tulpenboeddhisme ontsproot.
De komende maanden zullen in ons Magazine en in het bevriende Boeddhistische Dagblad artikelen verschijnen over de jubilerende Vrienden.
Vrienden van het Boeddhisme vijftig jaarTerug naar Artikelen