Magazine van de stichting Vrienden van het Boeddhisme - 9 september 2016
WELKOM TEKSTEN ARCHIEF STICHTING CONTACT LINKS ZOEKEN
Artikelen Nieuwsberichten Beschouwingen

Ten geleide najaar 2016

Een afwisselend Magazine met dit keer onder andere veel filosofie, een artikel vertaald uit het Duits over dierenrechten, een dwarse Ierse boeddhistische monnik en een recensie van het recent verschenen boek OnZen. Het Magazine begint al goed met een artikel van Hilde Debacker over de meest recente vertaling van Jan de Breet en Rob Janssen.
Ine van Schaik heeft haar werkzaamheden in de redactie beëindigd. Welkom Yvon Mattaar, die de fakkel van Ine heeft overgenomen.


Themabijeenkomst Vrienden van het Boeddhisme

Op zondag 20 november vindt er in het Amsterdamse Centrum de Roos een themabijeenkomst plaats, georganiseerd door de Vrienden van het boeddhisme. Het thema betreft de boeddhistische visie(s) op zelfdoding, euthanasie en abortus.
De middag begint met een lezing over het thema door de boeddholoog dr. Henk Blezer. Na de theepauze zit de filosoof en uitgever Gerolf T’Hooft de paneldiscussie voor, waarbij het publiek de gelegenheid heeft om vragen te stellen.
Naast dr. Henk Blezer hebben in het panel de volgende personen zitting: Paul Boersma (vipassana-leraar in de traditie van Mahasi Sayadaw en Mettavihari), Lilian Daishin van der Vaart (leraar zen.nl) en Meino Zeillemaker (leraar in de Shambhala-traditie van het Tibetaans boeddhisme).

Plaats: Centrum de Roos, P.C. Hooftstraat 183, Amsterdam (Vondelzaal)
Datum: zondag 20 november 2016
Tijd: 14.00-17.00 uur (zaal open: 13.30 uur)

De toegangsprijs is €10 voor donateurs van de VvB en €15 voor niet-donateurs. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Meldt u daarom tevoren aan door het betreffende bedrag over te maken naar bankrekening NL95 TRIO 0212 4902 14 t.n.v. Stichting Vrienden van het Boeddhisme, o.v.v. 'Themabijeenkomst'.

Vertelling het Vakkali soetra/naverteld door Jan de Breet en Rob Janssen
Terug naar Artikelen