Magazine van de stichting Vrienden van het Boeddhisme - 1 mei 2015
WELKOM TEKSTEN ARCHIEF STICHTING CONTACT LINKS ZOEKEN
Artikelen Nieuwsberichten Beschouwingen

Welkom mei 2015

Er is een keuze, bevrijding is mogelijk

Over karma zijn ontelbare boeken en talloze artikelen geschreven. De stukken in de vorige jaargang van dit magazine waren de opmaat voor de themabijeenkomst van de Vrienden van het Boeddhisme op 16 november 2014. Dharmaleraar Doshin Houtman sprak over karma in het dagelijks leven ─ haar leven om precies te zijn. Wat deelde ze met haar publiek?
Lees verder

Geen religie, geen wetenschap, maar dhamma

We plakken etiketten op de verschijnselen en geven er namen aan. Daarmee redden we ons aardig, maar niet altijd. Is het boeddhisme een godsdienst, of is het anderszins te benoemen? Alfred Weil, oud-voorzitter van de Deutsche Buddhistische Union, schreef erover in Buddhismus aktuell.
Lees verder

Mijn citaat

Schotland, een neushoorn en Chögyam Trungpa. Is er een verband? Jazeker, in ‘mijn citaat’ vertelt oud-voorzitter van de Stichting Vrienden van het Boeddhisme (SVB), Jildi Mohamad Sjah er het fijne over.
Lees verder


Redacteur gevraagd

Voor het VvB-magazine (op de website) zoeken wij een redacteur wegens het vertrek van Jacques den Boer die de tijd gekomen vindt om terug te treden. Hij is graag bereid informatie over de functie te geven via idenboer@casema.nl.






Terug naar Artikelen