Magazine van de stichting Vrienden van het Boeddhisme - 1 april 2015
WELKOM TEKSTEN ARCHIEF STICHTING CONTACT LINKS ZOEKEN
Artikelen Nieuwsberichten Beschouwingen

Welkom april 2015

Over vrouwen en (hoofd)mannen, gevoelens en de zintuigen...

De filosofe Hilde Debacker schrijft boeiend en leesbaar over de kortgeleden verschenen vertaling van deel 4 van De verzameling van thematisch geordende leerredes. Dit deel van de redes van de Boeddha kent de titel Het deel der zes zintuiggebieden.
Lees verder

Boeddhisme in Mongolië

In de communistische tijd is het Mongools-Tibetaanse boeddhisme nagenoeg uitgeroeid. Nu volgen enkele honderden Mongoolse monniken en nonnen in de grote Indiase Tibetaanse kloosters hun opleiding en bloeit het boeddhisme op. Een schets van de geschiedenis van het boeddhisme in Mongolië.
Lees verder

Ontwaken: lastig, maar niet onmogelijk

‘Ik denk dat het voor iedereen mogelijk is om te Ontwaken, zelfs voor gewone mensen’, schrijft de boeddhistische wetenschapper Andrew Olendzki.
Lees verder

Nieuws van de Vrienden van het Boeddhisme

De stichting Vrienden van het Boeddhisme gaat een nieuwe periode in. Thans, en later dit jaar, vinden er bestuursveranderingen plaats.
Lees verder

Mijn citaat

De redactie heeft Joop Hoek van het Boeddhistisch Dagblad gevraagd te schrijven over zijn favoriete citaat, en dat deed hij. Wat volharding al niet vermag.
Lees verder


Redacteur gevraagd

Voor het VvB-magazine (op de website) zoeken wij een redacteur wegens het vertrek van Jacques den Boer die de tijd gekomen vindt om terug te treden. Hij is graag bereid informatie over de functie te geven via idenboer@casema.nl.


Terug naar Artikelen