Magazine van de stichting Vrienden van het Boeddhisme - 15 september 2014
WELKOM TEKSTEN ARCHIEF STICHTING CONTACT LINKS ZOEKEN
Artikelen Nieuwsberichten Beschouwingen

Redactioneel September 2014

In dit septembernummer van ons Magazine aandacht voor karma, levenskunst en sport.

Na een beschouwing over karma vanuit de westerse filosofie in het augustusnummer (Karma en de dood van God), en eerdere artikelen over de Aziatische tradities (Kamma in de theravada, Over karma, Karma in Oost-Azie) en Karma in de tijd van de Boeddha, nu een tweede westerse visie op karma. Er bestaat wel zoiets als sociale rechtvaardigheid in ‘het’ boeddhisme, is de conclusie, maar de vraag naar de relatie met karma is een hachelijke.

Een nieuw boek probeert de geheimen van de Boeddha, het 'misverstand op de vensterbank', te onthullen. Ze blijken te gaan over levenskunst. De lessen van de Boeddha zijn erop gericht om een onbevreesde houding tegenover het menselijk bestaan te ontwikkelen, en een humane relatie met de wereld om je heen. Al eerder had Han de Wit in ons Magazine geschreven (Op zoek naar westerse dharmataal).

Onze columnist heeft een zware zomer achter de rug, met veel grote sportevenementen vlak achter elkaar. Maar hij heeft wat geleerd, namelijk hoe je 'boeddhistisch' naar sport kunt kijken. Zijn eerdere columns waren Door sport heb ik boeddhisme leren kennen en Verwondering maakt vrij.

Onze themabijeenkomst over karma op 16 november komt dichterbij. Geef je op!

Ga ook eens naar onze Facebookpagina (Facebook), en word vriend van de VvB. De Fb-pagina komt al aardig op stoom. De artikelen kunnen trouwens ieder voor zich doorgelinkt worden op Facebook.

Bevallen deze veranderingen en had u toch al waardering voor de VvB? Word dan donateur (Word donateur). Het kan al voor een tientje.


Terug naar Artikelen