Magazine van de stichting Vrienden van het Boeddhisme - 16 oktober 2014
WELKOM TEKSTEN ARCHIEF STICHTING CONTACT LINKS ZOEKEN
Artikelen Nieuwsberichten Beschouwingen

Redactioneel Oktober 2014

In dit oktobernummer van ons Magazine aandacht voor boeddhisme in Rusland en voor de betekenis van de Lotus soetra.

De redactie stelt zich ten doel om het boeddhisme waar ook ter wereld te belichten, dus ook in landen die wat dit betreft minder in de schijnwerpers staan. Rusland is een voorbeeld van zo'n land. Het Tibetaans-Mongoolse boeddhisme aldaar heeft een rijke maar ook tragische geschiedenis. Gelukkig zien we president Poetin de laatste tijd ijverig op bezoek bij de lama's.

Wat we ook geregeld doen, is het vertalen van interessante artikelen. Eerder vertaalden we artikelen over China (Boeddhisme in China), over Birma (Boeddhistisch nationalisme in Birma) en een interview met Mu Soeng (Dharma te koop?). Nu gaat het om een interview met Jacqueline Stone, specialist in de Lotus soetra en de boeddhistische cultuur van het middeleeuwse Japan. Daaruit kwamen bewegingen voort – de Rinzai en de Soto zenscholen, de tradities van Nichiren en het Zuivere Land – die bepalend zijn geweest voor de beoefening, de dialoog en de manier van denken van veel westerse boeddhisten.

Onze themabijeenkomst over karma op 16 november is al volgende maand. Het afrondende artikel over karma zal uitgebracht worden in een extra nummer van dit magazine: een Karmagazine.

Geef je op voor de themabijeenkomst! Aanmelders krijgen een bevestiging!!


Ga ook eens naar onze Facebookpagina (Facebook), en like de VvB. De Fb-pagina groeit en bloeit.

Bevallen al deze activiteiten en had u toch al waardering voor de VvB? Word dan donateur (Word donateur). Het kan al voor een tientje.


Terug naar Artikelen